måndag, maj 14, 2007

Cannes, here I come!

Drar till Cannes tidigt tidigt i morgon bitti. Ni kan följa mina och Orvars förehavanden på Filmkrönikans hemsida där vi dagligen bloggar från festivalen. Får se om jag hinner skriva ngt här, eftersom Frankrike är ett u-land så har vi inte internet i lägenheten, så mina onlinestunder begränsas till wifi-området i palatset.

söndag, maj 13, 2007

Morgon med moi

Imorgon måndag är det dubbelattack med yours truly. Jag ska vara med i Morgonpasset i P3 från kl 8.30 och även i MTV:s morgonprogram Mycket mer än müsli, som sänds 7.30 till 9.00. I radion ska jag snacka om Cannes filmfestival och Filmkrönikan i höst, i tv handlar det om nostalgi.

onsdag, maj 09, 2007

Väskor från Hilde

Den grymma norska väskdesignern Hilde Holmer har varit helt fantastisk och gjort två väskor åt mig, inspirerade av mig. Jag är överväldigad av glädje, vi snackar om en designer som gjort egna väskor åt båda de norska prinsessorna Märta Louise och Mette Marit. Väskorna finns bara i ett ex per väska och är döpta efter mig. Vilken ära! Det är en galaväska som heter Andrea red carpet bag:

Och en större väska som heter Andrea Goldywood:

Jag tycker de är superfina. Goldywood är så kool med bild på Louise Brooks och text från en Depeche Mode-låt, den känns verkligen jag och galaväskan är helt underbar med sina svarta eleganta fransar. Man tackar allra allra ödmjukast, Hilde!

fredag, maj 04, 2007

Metro: Hata Göteborg och Reuters ruta


Jag har blivit värsta ambassadören för Hata Göteborg, jag älskar den där filmen! Se den i helgen (på bilden grymma Nicolaj Schröder). I dagens Metro recenserar jag den och eftersom det är min vecka finner vi också Reuters ruta där. Själv ligger jag på soffan och slöar, steg upp kl sju i morse för att vara med i Äntligen morgon, Adam Alsings och Gry Forsells program i Mix Megapol. Det var superkul! Är bara lite sur på mig själv för att jag missade en av frågorna i deras filmquiz med repliker, vilken var "Schiess das Fenster, shoot the glass" från Die Hard (Alan Rickmans skurk säger den). Mycket dåligt... Men som plåster på såren blev Anders Timell tydligen mycket förstjust i moi och sa att jag hädanefter dricker gratis i Lilla baren i Riche. Sviit! Och så hörde de av sig från Bindefeld i onsdags och frågade efter mina adressuppgifter. He e lajf in the fastlane nu asså. Har t.o.m. gått och skaffat hemligt nummer, så nu får man bara stalka mig på bloggen, i tunnelbanan och på mejlen:-)

tisdag, maj 01, 2007

Jag tar över Filmkrönikan i höst!

Ni kanske redan har läst det i tidningen eller hört det på radion (jag kunde inte uppdatera min blogg i går när pressmeddelandet gick ut), men till hösten blir jag programledare för Filmkrönikan. Muahahahahaha! World domination nästa.

Skämt åsido ska det bli superkul att axla en av de tyngsta mantlarna som finns inom mitt gebit. Fy fään vad mycket skit jag kommer att få! Jag riktigt längtar. Vi håller fortfarande på diskuterar hur programmet ska se ut till hösten och jag varken kan eller vill säga något om formen, men det är ju självklart att jag vill sätta min prägel på programmet. Hitta mitt tilltal till tittarna, om man vill uttrycka det pretentiöst. Eftersom jag kommer att få utstå hur mycket kritik som helst (det är ju tradition för programmet...) vill jag ju vara stolt över det och gilla det själv, då är det lättare att försöka ignorera dem som inte gillar mig. Så det är mycket att fundera på.

Nu är jag dock mest glad över att få ta det lite lugnt inför Cannes, har haft riktigt mycket de senaste månaderna med allt jobb och mammas bortgång så de två följande veckorna ska jag mest ligga på soffan och kolla film eller ligga i en park och läsa böcker, beroende på väder. Najs!
http://www2.blogger.com/img/gl.link.gif
I kvällens sitter både jag och Göran i soffan. Jag recenserar huliganfilmen Hata Göteborg och brittiska dramakomedin Cashback (som har premiär först 1 juni) och Göran tar sig an Spider-man 3 och En studie i hämnd. Eftersom det är säsongens sista program har jag klätt upp mig sådär skolavslutningsfint i en underbar syrenlilaklänning från Maggie Wonka, strumpor från Vera & William och en superkool ring från Årölilja. Allt från Galleri Sorgenfri i Stockholm. Programmet kommer som vanligt kl 20 på SVT2, men redan nu kan man se det på webben. Och vid åttatiden skulle de ringa från Kvällspasset i P3 också, så om ni är någonstans med radio men utan tv kan ni lyssna på mig där...