onsdag, januari 27, 2010

Fördomsprofilen i Christer i P3 i går

Jag hade varit framförsynt och tagit ledigt i går (dagen efter Guldbaggen), vilket gjorde att jag kunde vara med i Christer i P3 tillsammans med Marit Kapla, konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival. Vi medverkade i inslaget Fördomsprofil: Film, som går ut på att folk ringer in och får svara på en radda frågor vi ställer om deras filmsmak och filmintresse och därefter gör vi en analys på vem de är. Himla roligt att göra och på två av de tre lyssnarna lyckades vi verkligen exceptionellt bra. Tack, Marit! Bland annat lyckades vi tippa kusligt bra på Anna, som var 29 år och bodde i Göteborg, men hade bott i Trollhättan innan. Precis som vi sade. Och så kan jag givetvis inte låta bli att nämna att vi dessutom gissade rätt på alla de fem filmtrailers de spelade upp för oss som uppvärmning. Testa dina egna kunskaper om trailrarna här (scrolla ner lite) och lyssna på hela programmet här.

Directors Camp

Är inne i en extremt arbetsfylld period just nu, både på SFI med alla förberedelser inför Berlins filmfestival, men även i min egen firma med olika moderatorsuppdrag. Ska försöka hinna blogga ändå, det händer massor skoj under de kommande månaderna. Ett av moderatorsuppdragen som precis offentliggjorts ser jag extra mycket fram emot, nämligen Directors Camp. Det är ett initiativ från Film i Västerbotten där de under sista helgen i februari vill lyfta fem regissörer från regionen: Jens Jonsson, Patrik Eklund, Per Hanefjord, Allan Gustafsson och Ted Kjellsson. Bland dem finns Sundance-vinnare, Oscarsvinnare och Cannesvinnare. Under en dag ska jag intervjua varje enskild regissörer i en timme samt visa klipp från deras karriär. De är talangfulla regissörer allihop (Jens och Patrik känner jag bra sedan tidigare och är ett stort fan sedan länge), så det kommer att bli grymt. Och till på köpet får jag en helg i Skellefteå, en stad som jag med stor säkerhet kan påstå att jag knappast skulle ha besökt annars. Najs.

måndag, januari 25, 2010

Liten intervju i Finska pinnar

Journalisterna på Radio Sisu har lyckats snoka reda på att jag ska spela ett set på Göteborgs invigningsfest på fredagen, så nu har de gjort en liten intervju med mig som sänds i kväll i programmet Finska pinnar. På finska. De frågade bl.a. vem mina dj-idoler är och då sade jag förutom Ricardo Villalobos och Richie Hawtin även DJ Åvik, världens bästa dj. En god vän och mannen som oöverträffat fått mig att gå in i musiken som en tok, fest efter fest. Senast med ett nio timmars (!) set i Falun i oktober och givetvis den legendariska spelningen vid stranden en midsommarmorgon när han spelade i drängskjorta, keps och med en grep i handen. Ojojoj, vad jag väntar på att få se honom på Bar 25 (som ska vara öppet "sista" sommaren i år. Igen.) eller en släpig eftermiddag på Panorama. Ask, believe, receive. Ni hittar några av hans set på hans blogg här.

Var på Morfar Ginko i lördags och fick en grundkurs i dj:ande av Axel Boman (fantastisk dj, technoproducent och han som skrev musiken till min favvofilm från förra året, Behandlingen). Körde igenom mitt set några gånger och känner mig riktigt varm i kläderna. Sånt sjukt pepp! Det blir de bästa Berlinlunk-låtarna från förra året, så jag hoppas att ni alla har chans att vara på plats och orkar stanna kvar till mitt sena set på stora golvet vid typ tre.

Precis som förra året så kommer jag att publicera låtlistan här på bloggen efter spelningen. För er som ska på Guldbaggen så spelar Petter, Andreas och jag (International Department Allstars) musik på efterfesten i kväll på Café Opera. Blir inte lika tungt som i Gbg, men några sköna låtar ska vi nog plocka fram.

fredag, januari 08, 2010

Livet och Döden med mera


Yo! Tillbaka från ett långt underbart jullov. Hängde på lande (fint, eller hur?!) och badade isvak med familjen och läste böcker. Samt lyssnade på min ljuvliga brorsdotter Svea som så fort jag gick på toa stod utanför dörren och bankade och skrek "faster, faster". Vad mer kan man önska sig?

Har totalt snöat in på SR:s poddradioapp på min iPhone, lyssnar på radio hela tiden när jag är på väg. Åååh, hur kan man älska en manick så mycket som jag älskar min iPhone?! Har i alla fall hittat en massa bra program som jag aldrig upptäckt annars, t.ex. Biblioteket, Heliga familjen och mitt senaste fynd Livet och döden (tack för tipset, Mimmi). I Livet och döden diskuteras allt möjligt (som man hör av namnet) på ett intressant och ingående sätt. Senaste jag lyssnade på hade temat Ensamvandraren där bl.a. Jesper Kurlandsky (producent till Apan) var gäst. Verkligt fångande. Lyssna på programmet här! Så bra att grymme Eric Schüldt gjort hela 50 program, då räcker det i många långa t-baneresor mellan Kransen och Gärdet.