tisdag, februari 02, 2010

Istället för Abrakadabra Oscarsnominerad

Jaaaa! Patrik Eklunds fantastiska kortfilm Istället för Abrakadabra är nominerad till en Oscar för bästa kortfilm. Så otroligt kul. Jag älskar verkligen den filmen, höll på att falla från stolen av skratt när jag såg den. Shemale!

måndag, februari 01, 2010

DJ:setet på Göteborgs filmfestivals invigningsfest

Har varit nere i Götet i helgen, svinkallt men supernajs att träffa mina kompisar där och branschen på plats för festivalen. Förutom att jag i lördagens Studio Draken lämnade över stafettpinnen till Orvar (kul att det är åt det hållet den här gången), så var min huvudsakliga uppgift att dj:a på invigningen. Festivalen diggade det klezmer-techno-setet jag spelade förra året så mycket att de ville att jag skulle spela igen. Så sjukt kul, lade ner mycket tid på att bygga mitt 45 minuters set och att öva mig på mixande. Och 23.15-00.00 smällde det i Stora rummet på Trädgår´n. Det var mycket folk och bra dansstämningen och flera som kom fram och kreddade, så det kändes givetvis underbart. Dit hörde bl.a. självaste Leif Pagrotsky som kom fram efteråt och tackade stort och Christer från P3 (det är han på bilden). Då vet man att man lyckats, hihi. Har fått ett riktigt musikpepp av upplevelsen, ser fram emot att få gå ut och dansa i Berlin efter att festivalen är över.



Kolla in de snygga hörlurarna från svenska märket Urbanears (de finns i fjorton olika färger). Min bästis Oscar, som ofta förekommer här på bloggen, är en av grundarna och jag är sååå stolt över honom. Lurarna är bekväma, isolerande, har mick för iPhone (och riktigt najs sladd som inte är sådär gummiaktig som de brukar vara) och som pricken på i kan man seriekoppla in ett annat par lurar i dem så att en kompis kan lyssna på samma musik. Sehr gut! Finns att köpa bl.a. på den nyöppnade hörlursbutiken Yeadio i hörnet av Markvardsgatan och Tulegatan. Väl värd ett besök!

PS. Här är låtlistan på vad jag spelade. Eftersom det handlar om långa låtar så gick jag givetvis in och ut rätt friskt och lyckades till och med (hör och häpna) taktmixa en gång! Och Axel hjälpte mig infoga citatet där Tyler Durden säger "I want you to hit me as hard as you can" innan första låten. Tack för det, mr Boman.

3 Tage Wach (Reuter Fight Club edit) Lutzenkirchen
Victor Navorski Harrison
Neverending (M.A.N.D.Y. & Alexkid Remix) Damian Lazarus
Love bells (Kris Wadsworth Detroit Sleaze Remix) Hatikvah
Points - Radio Slave Edit (Digital Only) Danny Fiddo and Affkt
I'm Gonna Get You Nina Kraviz
Sunset (M.I.A. Remix) Mass_Prod
Quandaries Nhar
Sacrament Of Shamans (Original Mix) Goshva & Drive D & WestBoy
Karacho (Original Mix) David Keno
Der Rote Bill Kombinat 100