söndag, mars 23, 2008

Lars and the Real Girl


Såg precis Lars and the Real Girl, som jag velat se i flera månader nu. När den visades på Göteborgs filmfestival sa flera att det var deras favorit bland sedda filmer. Den handlar om Lars som lever i (des)illusionen att han har en ny flickvän, Bianca. Att hon är en real doll är dock ett faktum som han ignorerar, för henne är han verklig. Och för att han inte ska bli knäpp(are) så börjar alla andra i den lilla staden också låtsas att hon är verklig.

Huvudrollen som Lars spelas av fantastiske Ryan Gosling (Half-Nelson, The Believer) som än en gång är helgjuten. De är förresten rätt komiskt att det ryktas om att orsaken till att han och Rachel McAdams (Mean Girls, Dagboken) gjorde slut var för att han tyckte att hon gjorde alldeles för lättviktiga filmer. Skulle inte förvåna mig ett dugg om det är sant, han verkar jävligt pretto.

Lars and the Real Girl är en typisk independentfilm= karaktärerna har fula kläder och Patricia Clarkson är med. Och som det brukar vara med amerikansk indie så gillar jag den. Sorglig och rolig på ett lågmält sätt. Finstämd känns som ett ord som passar trots att det egentligen är lite av ett nonsensord...

Håll förresten ögonen uppe för Kelli Garner. Tror hon kommer att bli stor.

PS. Paul Schneider (som spelar Lars brorsa) var i Stockholm på Stockholms filmfestival 2003. Jag jobbade som assistent på programavdelningen då och vet att jag träffade honom. Men jag har absolut inget minne av honom, hur han var eller var jag träffade honom eller vad han hade för sig. Något vagt om att han fick ihop det med någon tjej på festivalen och att de sedan höll kontakt rätt länge kommer jag ihåg, men det gäller ju typ 100 % av alla skådisar som varit på festivalen, så det kan vara BS också... Anyway, kul att det går bra för honom nu.