onsdag, oktober 20, 2010

Boardwalk Empire


Var på Cinematekets och Canal+ förhandsvisning av den nya serien Boardwalk Empire i går. Serien utspelar sig i Atlanta 1920 med start natten som förbudstiden inleds. Steve Buscemi spelar huvudrollen som Enoch "Nucky" Thompson, Atlantas räntmästare. En man i gränslandet mellan politiker och gangster. Hörde om serien för några månader sedan och har varit nyfiken på den sedan dess. Den produceras av HBO (förstås) och executiva producenter är Martin Scorsese och Mark Wahlberg (som ju också ligger bakom Entourage). Scorsese hade dessutom regisserat första avsnittet.

Tjugotalet har alltid varit ett av mina favoritdecennier, inte bara stilmässigt utan också för att blandningen av dekadens och fattigdom på något sätt framstår som så, ja, romantisk. Avsnittet var otroligt snyggt regisserat av Scorsese och väckte definitivt lust att se serien. Och så var det ju så lyxigt att få se det på stor duk. Att tv-serier i åratal varit intressantare för folk än film är en gammal sanning, så att Cinemateket gör en sådan här satsning (som var fullsatt) känns alldeles rätt.

Baordwalk Empire startar på Canal+ den första november.

1 Comments:

Blogger Anders said...

Jag var också på den visningen. Inbjuden av Canal plus, är ingen Cinematekare. Håller med dig om att det var en bra pilot som väcker intresse att vilja se serien. Verkligen tunga namn som är inblandade. Utöver dom som du nämner även Terence Winter (Sopranos).

9:56 em  

Skicka en kommentar

<< Home