onsdag, oktober 11, 2006

Dåligt samvete...

Nu har Zozo vunnit Nordiska rådets filmpris 2006. I konkurrens med bl.a. Efter bröllopet, som ju var så fantastiskt superb. Kan Zozo verkligen vara bättre än den? Svårt att säga när jag inte sett Zozo. Ja, det är sant, jag erkänner! Den är bland mina top 3 dåligt samvete filmer från de senaste åren. De två andra är Manderley och Lilja 4-ever. Nu ska jag se dem allihop, jag lovar...

4 Comments:

Blogger Gabriel said...

Psch, jag har inte heller sett dem (förutom Manderlay), jag var för upptagen med att närgranska bildrutor i Återkomsten. Men vill du pröva på dåligt samvete? Smaka på "Once upon a time in the west". Just det. Och "Once upon a time in America". Mhm. För att inte tala om "The Good, the Bad and the Ugly". Ser du ett mönster här? INGEN Leonefilm har jag sett. DET ger dligt samvete. Zozo? Psch!

5:33 fm  
Blogger Andrea Reuter said...

Har du sett Scarface nu? Den var ju tidigare din mother of all dåligt samvete. Jag har förresten kommit på en (eller snarare tre) till: X-Menfilmerna. Har inte sett en enda!

8:27 fm  
Anonymous Björn said...

Zozo, är väl bättre än Kopps men det är ungefär på den nivån den ligger. Ja, åtminstone det jag såg. Slutade kolla efter halva filmen när ungjäveln kom till Sverige.

Lilja 4-ever däremot där har du en höjdare att se fram emot. En jävla spark i magen. Mer tårar än både Farväl Falkenberg och Efter bröllopet. Sen går man förvisso ut från bion och problemen med trafficking och prostitution fortgår utan att man själv på något sätt bidrar till att de stoppas.

10:04 fm  
Blogger Gabriel said...

Meh - Scarface såg jag ju för säkert fem år sedan... X-Men 3 kan du för övrigt skippa helt, den är filmvärldens motsvarighet till svettiga kalsonger.

7:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home