torsdag, mars 08, 2007

Del Toros nya

Pans labyrint är helt enkelt det bästa som går på bio just nu, det är en order att alla måste se den! Det är ju Triangelfilm som distribuerar den och på Berlins marknad köpte de hans kommande film El Orfanato (The Orphanage), som har premiär senare i år. Även den är en skräcksaga och det låter lovande. Såhär beskriver pressmeddelandet handlingen:

Laura spenderar sin barndoms lyckligaste år på ett barnhem vid havet, där personalen tar hand om henne och där hon älskar de andra barnen som sina syskon. Trettio år senare återvänder Laura med sin man Carlos och deras sjuåriga son Simon, med en dröm att rusta upp det sedan länge övergivna barnhemmet för att driva det som förr. Deras nya hem och de mystiska omgivningarna väcker Simons fantasi och pojken börjar alltmer dras in i ett universum fylld av fantasifulla sagor och inte helt oskyldiga lekar. Simons värld bekymrar och skrämmer Laura och väcker dunkla och otäcka minnen från hennes egen barndom till liv. När invigningen av det nya barnhemmet närmar sig är familjens band ansträngda. Carlos förblir skeptisk och tror att Simon hittar på allting för att få uppmärksamhet. Men Laura blir långsamt övertygad om att något gammalt, glömt och fruktansvärt lurar i det gamla huset.

De där mexikanarna kan de, kul att se att de börjar plantera sig i allmänhetens medvetande. De tre amigosarna Guillermo Del Toro, Alejandro González Inárritu (Amores Perros, 21 grams, Babel) och Alfonso Cuaron (Children of Men) såg så lyckliga ut på årets Oscarsgala att man blev riktigt rörd.

4 Comments:

Blogger Gabriel said...

Mexiko schmexiko, vi vet alla att Pan egentligen är en fyrkantig såpasaga i snyggt innehåll... Men nu till det viktigare: har du sett 300 än? Jag såg den för några dagar sen... OH MAN vilken dålig film! Helt sanslöst! När ska folk inse att Frank Miller är en jävla sopa som man icke ska göra adaptions av? "SPARTANS... I need... to USE THE BATHROOM!!!" - "OUWH OUWH OUWH!" Oh well... Såg också Finchers nya, Zodiac... mmmmmm-MM! SÅ bra! Såååå braaaaa! Och därmed är det korta och osakliga gästkritikerinlägget avslutat.

4:38 em  
Blogger Andrea Reuter said...

Nej, har inte sett den. Talade dock med Stefan Nylén (filmkritiker på Café och min gamla sidekick från TV400) och han snackade i 20 minuter (poe really!) om hur skit den är. Emma Gray har sagt samma sak. Så jag måste väl tro på er, snyft. Gillade du inte Sin City heller?

Ooohh, jag är sååå avundsjuk på dig för att du sett Zodiac, jag väntar som faan på den. Om du säger att den är bra, tror jag dig. Du tycker ju aldrig att något är bra, inte ens Pans labyrint:-)

5:10 em  
Blogger Gabriel said...

Nej, jag tyckte Sin City var nåt av det töntigaste jag sett. Och jag tycker visst att vissa filmer är bra! Som den där... öh... ryska experimentalfilmen om en animerad gås från 1957... och några av Herzogs långsammare filmer... hm. Ja och Zodiac då! Du kommer gilla den så mycket! HELT annorlunda stil än vad man skulle kunna förvänta sig; trots att den handlar om en seriemördare har den knappt nåt gemensamt med Seven vad gäller estetik alls - ibland känns den inte som en Fincher-film överhuvudtaget (inga bisarrt krångliga kameraåkningar! Jo, en... och den var jääävligt bra) - men den är ändå så bra! När har den premiär i Sverige?

5:24 em  
Blogger Andrea Reuter said...

Zodiac har premiär 13 april.

5:33 em  

Skicka en kommentar

<< Home