måndag, mars 05, 2007

Jesus Camp

Det var säkert många av er som såg Jesus Camp härom dagen. Blev ni lika rädda som jag? Att amerikanska högerkristna är totala idioter är förstås ingen nyhet, men kom igen! Så där förbi allting som har med vett och logik att göra får man bara inte vara. Jorden är 6000 år gammal, växthuseffekten ett påhitt, alla muslimer tränar sina barn till att bli självmordsbombare och så är George W. Bush en räddare. Och att sedan hjärntvätta sina stackars barn med den där dyngan?

Problemet är som vanligt att vettiga människor inte är fundamentalister. Är man utbildad och öppen förstår man att världen inte är svartvit. Och om man inte ser på saker svartvitt så går det aldrig att uppbåda samma sorts övertygelse om att man har rätt och måste kämpa för sin egen sak. Självklart att sekulariserade skandinaver (som de flesta av oss här i Sverige är oberoende av bakgrund) tycker att dessa evangeliska amerikaner bör stoppas, men vi skulle ju aldrig gå så långt att vi ordnade läger och verkligen tog upp kampen. Stackars alla amerikaner som är som oss, fatta att bo mitt i de där spritt språngande lögnarnas sektlika värld?

"Who´s in the house? JC!" Och vem är ond? Harry Potter. Hmmm... av allt dekadent jag ägnat mig åt i mitt liv är nog läsandet av Harry Potter det minsta. Betyder det här att jag inte kommer till himlen? Hurra! Att tvingas tillbringa tid med de där galningarna framstår nog snarare som helvete för mig.

4 Comments:

Blogger Gabriel said...

Snacka om att slå i luften... Men visst, i Sverige har vi förstås inga dårar alls [host! Knutbysekten, World Light Center i Småland, Korpelarörelsen, KPMLR, host!]... Att det sen är lättare att snickra ihop en dokumentär när man kan leta dårar bland trehundra miljoner invånare istället för nio miljoner behöver man ju inte vara en flygande futurama-hjärna för att räkna ut...

4:46 em  
Blogger Andrea Reuter said...

Det är knappast bara de där som är fanatiska om det enligt beräkningar finns 80 miljoner evangeliker i USA, så det är nog inte någon extra extrem bild de visar upp i filmen. Antar att det är ditt amerikanska blod som kokar med ett "alla amerikaner är inte så där galna"-raseri, men det går inte att förneka att det är en mycket skrämmande situation i USA just nu, sanktionerad och framdriven av den korkade presidenten själv. Kreationism? Purleeese!

6:02 em  
Blogger Gabriel said...

"In the beginning, we were all fish. Okay? Swimming around in the water. And then one day a couple of fish had a retard baby, and the retard baby was different, so it got to live. So Retard Fish goes on to make more retard babies, and then one day, a retard baby fish crawled out of the ocean with its... ...mutant fish hands... and it had butt sex with a squirrel or something and made this: Retard frog-sqirrel. And then *that* had a retard baby which was a... monkey-fish-frog... And then this monkey-fish-frog had butt sex with that monkey, and that monkey had a mutant retard baby that screwed another monkey... and that made you! So there you go! You're the retarded offspring of five monkeys having butt sex with a fish-squirrel! Congratulations!"

10:39 em  
Blogger Andrea Reuter said...

Exakt! Såg precis om avsnitten för fjärde gången igår och skrattade lika mycket! Fy fään vad roligt. "I´m a fuckin´ monkey, give this monkey what she wants!".

För er som inte vet vad Gabbe refererar till kan jag varmt rekommendera South Park-avsnitten 12 och 13 på 10:de säsongen.

10:52 em  

Skicka en kommentar

<< Home