söndag, september 27, 2009

Den amerikanska mardrömmen: bakhållet mot kvinnorna

Läste precis Susan Faludis bok Den amerikanska mardrömmen: bakhållet mot kvinnorna. Faludi är ju författaren som skrivit den klassiska feministboken Backlash och den fantastiska Ställd (om de amerikanska männens svårigheter i dagens samhälle). I sin nyaste bok analyserar hon hur USA mötte händelserna den elfte september 2001. Gissa två gånger om hon tycker de skötte det bra? Hon bevisar övertygande hur en massiv propagandakampanj sattes i gång med den nationella myten om den starke ensamme pionjären (mannen!) i fokus, en myt som inte bara ignorerar den faktiska situationen utan som även har som agenda att osynliggöra kvinnor och skicka tillbaka dem in i köket. fruktansvärt upprörande läsning, skrivet av en av vår tids främsta intellektuella. Read and learn!

Och när jag ändå är inne på ämnet USA, så rekommenderar jag er att läsa artikeln i Vanity Fair där Levi Johnston, Sarah Palins f.d. svärson, talar ut om hur hon är på riktigt. Givetvis ingenting förvånande, men skönt att än en gång få bekräftat att hon är en riktig dååålig människa.

Och sist, men absolut värst så är förstås klippet från demonstrationerna i Washington mot Obamas hälsovårdform. Skulle vara sjukt roligt om det inte var så djupt tragiskt. Amerikanerna förtjänar inte en så bra president som Obama, de hade fan förtjänat att ha Palin ett skott från platsen som världens mäktigaste. Måste försöka låta bli att tänka på det där skitlandet, jag blir bara så förbannad och ledsen och tycker så synd om alla de vettiga människor som bor där i en stackars minoritet.

1 Comments:

Blogger Markus Amalthea Magnuson said...

Lyckligtvis är det inte en minoritet, en majoritet röstade ju faktiskt på Obama.

11:33 fm  

Skicka en kommentar

<< Home