fredag, augusti 28, 2009

Videocracy

Var på galavisningen av Erik Gandinis Videocracy i onsdags. Erik har ju gjort Surplus och Gitmo innan (tillsammans med Tarik Saleh) och nu har han gett sig på den fullkomligt galna medieverkligheten i Italien (Erik är halvitalienare). Innan ni fortsätter läsa kan jag rakt ut erkänna att jag alltid ogillat italienska män. Nu för tiden hatar jag dem. Glöm Nordkorea, glöm Vitryssland, glöm USA under George W. Bush. Inget land kan mäta sig med Italien i hur jävla u-land det är. TV-utbudet består av brudar i stringtrosor som dansar bredvid äldre män, kvinnorna får givetvis inte säga något utan ska bara utföra den 30 sekunder långa dansen (stacceto) för att hålla kvar tittarna. Detta gäller givetvis även nyhetsprogram. Att bli en sådan brud, en "velina" är varje italiensk tjejs dröm. Detta är nivån landet befinner sig på. Plats 84 på en internationell jämställdhetslista, plats 79 i pressfrihet. En f.d. velina som jämställdhetsminister. Och bakom alltihop givetvis Berlusconi, som med sina militärparader, sina kampsånger och sina flaggviftande invånare inte ens försöker dölja sin totala fascism. Tummarna upp för Gandini, det kommer att explodera när filmen visas i Venedig. Nedan trailern som den statliga televisionen i Italien givetvis censurerat.

2 Comments:

Anonymous Chest Rockwell said...

Också skönt att höra Paolo Roberto avfärda all Berlusconi-kritik som konspiratorisk svensk "vänstermedia". Det blir nog ingen semester i syditalien i år...

9:23 fm  
Anonymous Anonym said...

Är du alldeles SÄKER på, att kvinnor i 'nyhetsprogram' uppträder i stringtrosor? Och berätta, spännande! Var har DU sett 'militärparader, kampsånger och flaggviftande invånare '?

Med din angivna yrkesprofil borde du veta, att det du här sysslar med, benäms HETS MOT FOLKGRUPP! Dina personliga åsikter kan du ju fritt få ha, men här gäller det manipulerad fakta !
Marcus.

9:18 fm  

Skicka en kommentar

<< Home