söndag, juni 07, 2009

Valvakan

Nå, nu är den snart över, de intellektuella medborgarnas egen "Melodifestival". Vi var ett gäng hos mig och kollade tillsammans och vi gladdes åt alla produktionsmissar och åt hur folk såg ut. Skrattsalvorna avlöste varann och exalterade spontandiskussioner utbröt.

Dåligt, i urval:
Varför visade de aldrig röstantal i tusental?
Hur kunde Claes Elfsberg säga "FI rymdes inte med på skärmen"?
Varför fick de aldrig YouTube-klippen att funka? Dååålig public service, sewiöst...
Varför redovisades inte Sverigedemokraternas och FI:s resultat oftare?

Bra, i urval:
När fotografierna på de som kommit in i parlamentet visades var de ju helt sneda och utdragna och sjukt roliga. Herrigud så vi garvade (Socialdemokraternas femte kandidat såg ju ut som en tumme med peruk och ditmålade ögon)!
Reinfeldts bisarrt höga panna som ibland t.o.m. lyckades skjuta iväg utanför bild
Junilistans talesperson hade så otroligt bra utstrålning: glimt i ögat, trygghet, vältalighet, folklighet, bra gubbighet
Anna Maria Corrazza Bildts fågelnäsa, svarta tänder och sprejlyfta hår
Den politiska kommentatorn med glasögon som såg ut som en parodi på en parodi (och som en liten Fredrik Lindström som bantat och blivit revisor)
Att de förlängde programtiden för att vänta in Piratpartiets representant (min gissning är att de glömt att beställa en taxi åt honom, vi ser framför oss snacket "shit, har någon ringt en taxi? Vad är numret till taxi? Har någon en mobiltelefon? Har någon körkort? Vad är adressen till SVT?", okej nu hörde vi precis att det är Bruce Springsteens fel! Springsteen är ju fan här varannan månad (poe riktigt!), hur kan det fortfarande finnas publik kvar till hans konserter?)

Känns bra att vara en god medborgare som har röstat och bryr sig om resultatet. Och får ha det roligt på köpet! Det är genuint kul att vara vuxen. Hög standard!

P.S. Jag personröstade på Amelia Andersdotter från piratpartiet. Betyder det att jag är en ung, finnig kille som sällan får ligga?
P.S.S Vi har ett förslag till hur man ska få folk att rösta: varje medborgare som röstar får tillbaka 500 kr på skatten! Eller kanske en goodie bag när man lämnar vallokalen?

3 Comments:

Anonymous Kroy said...

Du glömde att nämna det självklara. Ingen valvaka utan Sören Holmberg!
Sören Holmberg är en hjälte!

10:49 em  
Blogger Gabh said...

De hade ungefare det system på gammaldags Aten; de sprid röda färg omkring stan under tiden var folk borde har varit på samlingen för att rösta, och alla som fått röda färh på fotterna fått böte.

9:27 em  
Anonymous Anonym said...

inte för att vara en tråkmåns, men varför måste folk nödvändigtvis rösta? bryr man sig inte bryr man sig ju inte. demokratin är ju lika död om folk röstar för att dom får pengar eller en goodiebag som om dom inte röstar alls.

7:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home