måndag, september 20, 2010

Sverigedemokraterna och Danmark

Jaha, nu vaknar vi alla upp i ett Sverige som är sämre än i går. Perkele också! Sverigedemokraternas huliganchantande av Jimmie Åkessons namn (tjalalalalaa) på gårdagens valvaka är det pinsammaste jag sett på svensk tv. Kungarna av Tylösand, allt är förlåtet! Ni är intellektuella jämfört med SD:s brölare. Vuxna människor? Suck. Hur ska de ens kunna skrapa ihop 20 personer till riksdagen? Det verkar ju inte direkt vara så att de har en massa kompetent folk. Vi får hoppas att de inte bara blir politiskt utfrysta utan att de andra partierna i riksdagen också ägnar sig åt ren mobbning. Alltså att andra riksdagledamoter vägrar sitta vid samma bord på lunchen, vägrar hjälpa dem hitta i huset eller lära dem hur kopiatorn funkar m.m. Vilket gör att de får det väldigt svårt att verka överhuvudtaget. Jag är ledsen att det framstår som väldigt odemokratiskt med tanke på att nästan 400.000 svenskar röstade på SD (fatta vad många?!! Helt sinnessjukt ju...), men jag vill att de ignoreras, föraktas, smutskastas.

Nu får vi även vi som inte sitter i riksdagen kämpa för att SD inte ska kunna påverka samhällsklimatet i Sverige på samma sätt som Dansk folkeparti har smutsat ner folksjälen i Danmark och gjort Danmarks rykte ute i världen katastrofalt. För att få en extremt välskriven och faktaspäckad genomgång av läget i Danmark kan jag varmt rekommendera Lena Sundströms bok Världens lyckligaste folk. Hon lyckas exakt peka på hur huvudlöst och ologiskt allting blivit inom dansk invandringspolitik (infödda danskar klarar inte på långt när proven som införts för invandrare som vill ha danskt medborgarskap) och hur propagandan mot muslimer inte är annat än rent hets mot folkgrupp. Och hon gör det alldeles briljant och extremt underhållande! Läs den nu.

1 Comments:

Blogger Anders said...

Hej Andrea,

En kommentar fra "verdens lykkeligste land", hvor det efterhånden er blevet lidt trivielt at agere hovedskurken i svensk indenrigspolitik. Jeg skal skynde mig at sige, at jeg ved samtlige folketingsvalg har deltaget aktivt i den danske debat i forsøget på at mindske Dansk Folkepartis indflydelse - jeg er altså på ingen måde begejstret for det politiske indhold hos hverken SD eller DF. På den anden side er jeg også overrasket over den verdensfjerne naivitet der gennemsyrer eksempelvis Lena Sundströms bog: jeg ar svært ved at se, at indvandring ikke medfører nogle problemer, der skal løses og derfor også behandles politisk? Det er efterhånden bredt anderkendt på tværs af det danske folketing, hvilket betyder at vi som vælgere har flere løsningsmodeller at vælge imellem end Dansk Folkepartis nationalkonservative nonsens. Er det trods alt ikke mere holdbart end at satse på at man kan tie/hade/undertrykke/fornægte sig ud af problemerne?

2:33 em  

Skicka en kommentar

<< Home