fredag, januari 12, 2007

TV-reklamer

Alla som har kollat på tv utomlands (t.ex. i Tyskland, USA eller Finland) vet att svenska tv-reklamer håller rätt hög standard. I Finland är en klassisk reklam att två snubbar bär en bokhylla, stnnar upp i stegen och säger: "nu är det billigt", samtidigt som skyltar med "billigt" och "rea" dyker upp i rutan. Den nivån...

Själv hatar jag ICA för deras egna reklamer (har förresten aldrig kunnat tåla Sara Sommerfeld, hon är bara på något sätt så otroligt irriterande), men mest för att de gett upphov till vidrigheter som Comhem- och Sibareklamerna. Telia-serien har däremot haft sina stunder (diggar hur den lille killen säger "Vill du ha saft?" för några delar sedan). Vet att det är såå gammalt att klaga på de tyska och amerikanska reklamerna som är dubbade, men Werther´s Original tar verkligen priset i patetisk uselhet. Att själva reklamen är sliskig och översentimental är en sak, men kom igen, man kan inte ha följande slogan: "...för att du är mycket speciell". What? Huur trött var copywritern den dagen?

Roligast är i alla fall Merci-reklamen, "Merci means thank you". Den där jävla låten fastnar ju värre än Basshunter (som by the way borde få ordentligt med spö. Eller tvingas hänga ut med E-type, Dr Alban och Runar Sörgaard dygnet runt. Fast det kanske han skulle gilla å andra sidan...)