tisdag, februari 26, 2008

Oscarresultaten och galan

Som vanligt hade Elin och jag lika många rätt, 16 av 24. Helt okej resultat, nu ska vi dricka vin i Kransen. Generellt tycker jag att galan var sådär i år, programmen innan var helt usla med tråkiga kommentatorer och bara samma (och ointressanta) stjärnor i röda mattan-delen och Regisgrejen som intervjuades. Man vill ju se stjärnorna i sina klänningar, inte någon jävla brud som säger samma samma samma sak om att man ska gå in på hemsidan.

Jon Stewarts öppningsmonolog var faktiskt rolig och galan sedan ungefär som vanligt, inkl. vidriga sångnummer. INGET skulle få mig att se Enchanted, höll på att gå i bitar av hur fruktansvärt dåliga och störande sångerna därifrån var, suck.

Bäst tacktal: Tilda Swinton och Javier Bardem

Årets trender: att vara gravid eller ha en asymmetrisk klänning med ena axeln bar (känns kul att jag hade en röd klänning av Hege Edvardsen med ena axeln bar på Ellegalan, ska man tolka Oscarsgalans klänningar så var den bara så rätt)

Mest applåder under "dessa har dött under året som gått": Ingmar Bergman

Mest imponerande: 98-årige Robert F. Boyle som tackade för sin hedersoscar utan att ha en luntlapp eller staka sig nämnvärt

Pinsammast: Katherine Heigl (man ska aldrig aldrig ALDRIG inleda med att säga att man är nervös)

Mest B: att svenska sändningen bestod av stillbilder på experterna, inte live från studion. Såg själv den finska inramningen (som var helt ok), men fick fortlöpande rapporter från Sverige som var allt annat än nöjda... Än en gång bara män som bara upprepar vad som sagts på galan utan analys eller mera information

Koolast av alla: En skäggig Viggo Mortensen som tog med sin systerdotter till galanÅrets levande Barbiedocka: Heidi KlumVarför har inte alla förstått att hon är underbar: Diane LaneSnyggaste klänningar:

Cameron Diaz (jag älskar puderrosa)Keisha Whittaker (Forrests fru)Helen Mirren

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Skulle ingenting få dig att se Enchanted? Det är ett väldigt märkligt uttalande av någon som jobbar med att recensera film.

Jag bjussar därför på några anledningar:

- Det är den första roliga driften med Disneys sagovärld (nej, Shrek är INTE rolig)

- Sångerna, som får dig att gå i bitar, är inte enbart tänkta som seriösa utan ingår i nämnda drift med Disney och är som sådana rätt bra.

- De första 15 minuterna kan mycket väl betyda Disneys återgång till traditionellt animerade filmer (de la ju som bekant(?) ned att göra traditionellt tecknade filmer i och med Home on the Range till förmån för CGI)

/ Jonas

12:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home