måndag, april 14, 2008

Helg i Götet

Var nere i Göteborg i helgen (första helgen 2008) och det var superkul, jag blir riktigt ledsen över att jag ska flytta härifrån (pendlar ju alltså nu mellan Gbg och Sthlm hela tiden, men ska tillbaka till Stockholm ordentligt efter inspelningen av sista programmet 2 maj). Har haft fullt upp med promenera och festa och hänga, men här är några av höjdpunkterna:

1. Nyaste South Park-avsnittet (s12e04). Sjuuukt jävla bra! Mrs Garrison vill bli man igen och betalar ett labb för att odla en penis åt honom på ryggen av en råtta (som sedan förstås rymmer) och samtidigt blir Cartman lärare för en klass med underprivilegierade ungdomar (han inträder i rollen som den mexikanske läraren Mr Cartmanis, komplett med comb over, manchesterkostym och repliken: How do I reach these kiiids?).

2. Håkan Hellströms konsert på Scandinavium. Min kompis Viktor hade fått två biljetter via sin pappas jobb, så trots att ingendera av oss är något fan gick vi och kollade. Kul att se hur glad Håkan var över att spela i Scandinavium och hur peppade publiken var. Var också på den officiella efterfesten, men den var extremt lugn så vi stack till Lokus på Pustervik i stället.

3. Lååång promenad i Botaniska trädgården på lördagen och mellanlång promenad i Slottskogen på söndagen. Våren är här!

4. Tappade mitt körkort i Slottskogen (hade glidit ur min ficka), men en mycket vänlig man hade hittat det och skickat det till polisen. Tack, tack, herr Klas V!

5. Fick veta att Superhigh Me har premiär nästa helg i USA. Det är alltså en dokumentär i Supersize Me:s anda, men med en snubbe (stand up-komikern Doug Benson) som låter bli att röka marijuana i 30 dagar och sedan röker sjuka mängder i 30 dagar. Vet inte hur uplägget ser ut, men hoppas att han gör regelbundna minnes- och koncentrationstest förutom de rent medicinska testen och också att han snackar med intressanta typer om effekterna av marijuana. Filmen har förstås premiär 20 april (4.20 enligt USAs sätt att skriva datum...)