torsdag, februari 26, 2009

Studio Draken

Fick en dvd med bilder från Göteborgs filmfestival och Studio Draken nyss, här kommer lite bilder från hur det såg ut. De flesta bilderna är tagna av Alexandra Lind.



Regissören Daniel Espinosa var den första vintervärden, han visade klipp som inspirerat honom inför filmatiseringen av Snabba cash (som startar om några veckor). Min snygga tröja är från 28 Street.



Regissören Navid Persson och producenten Erik Hemmendorf (bl.a. producent för Ruben Östlunds filmer) pratade om att skildra verkligheten.



Min kära vän, dj:n och konstnären Axel Boman tittade förbi för att snacka om hur det var att komponera (den suggestiva och fantastiska) musiken till Guidance.



Sedan var regissören till Guidance, Johan Jonason, vintervärd. Guidance var verkligen en av mina favoritfilmer på festivalen, se den om ni bara har en chans (den har inte biodistribution... än i alla fall).



Animatören Bill Plympton, regissören Tarek Saleh och psykologen Per Magnus Johansson diskuterar animation som konstform och vilka möjligheter den ger filmskapare att nå publikens känslor på ett annat sätt än traditionell film.



Mia Samuelsson från Kulturkalaset, Marit Kapla från Göteborgs filmfestival och Ulrik Wivel, regissör till en dokumentär om Roskilde, pratade om vad som är magiskt med festival.



Under Flip eller flop gav de tre Annorna sin syn på Waltz with Bashir, Milk och Flamman och citronen. Från vänster Anna Takanen (Stadsteatern i Gbg), Anna Van Der Vliet (Göteborgs Internationella Konstbiennal) och Anna Falck (Bok & Biblioteksmässan). Takanen och jag hängde ut hela kvällen efter det här, hade fantastiska samtal om livet. Najs.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nahid heter hon ju, bruden!

1:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home