måndag, mars 31, 2008

Walk Hard är en skrattfest!


Såg Walk Hard: the Dewey Cox Story i går. Den är skriven av nördpack-kungen Judd Apatow, så visste att den skulle vara bra, men att den var så sinnessjukt rolig hade jag ändå inte väntat mig. Filmen är en parodi på Walk the line, men den är så mycket mer än bara en parodi. John C. Reilly, som spelar Dewy Cox, är ett komiskt geni, hans gummifejs är bara för otroligt. De miner han lyckas frambringa är obetalbara. Kolla bara den tomma blicken på planschen ovan.

Några höjdpunkter:

1. Dewey Cox kommer på en av sina bandmedlemmar med att röka weed och det utvecklar sig till världens marijuanareklam. Se själv:


2. Cox träffar Beatles hos Maharishi i Indien och de spelas av alla underbara komiker i Hollywood. Jack Black är Paul McCartney, Paul Rudd är John Lennon, Justin Long är George Harrison och Jason Schwartzmann är Ringo. En fantastisk scen! Lägg märke till hur Rudd uttalar great record.


3. Cox är inne i en LSD-ivrig hippieperiod och kommer på en ny sorts musik: "I don´t call it music, I call it schmusic!".

Filmen kändes som en omedelbar klassiker och den är det perfekta valet för en bakissöndag, helt i nivå med mina älsklingar Supersugen och 40-year-old virgin.