onsdag, januari 24, 2007

Och Razziesnomineringarna också förstås


Låt oss inte glömma anti-Oscarn Razzie award, som delas ut till de värsta insatserna inom film den 24e februari (dagen innan Oscargalan). Bland de nominerade toppar Basic Instinct 2 med rätta listan. För alla de nominerade se här. Precis som med Oscarnomineringarna kommer här mina förhoppningar om vem som ska vinna, nu i alla kategorier (det är så roligt med dynga!):

Sämsta film: Basic Instinct 2 förtjänar alltid att vinna, tyvärr har jag bara sett den och Lady in the Water (att Lady in the Water är nominerad är bara ännu ett bevis på masspsykosen mot den filmen. Jag gav den inte mer än en trea, men den är för fan inte USEL, hur kan folk tycka det?)

Sämsta regi: Helt klart Ron Howard för Da Vincikoden. Han ska ju ändå föreställa någonslags seriös regissör, så det är omöjligt att förstå hur han kunde göra sådant crap som den filmen (eller omöjligt är det väl inte, money talks and bullshit lands on the screen)

Sämsta kvinnliga: Jessica Simpson i Enployee of the Month (USAs svar på Victoria Silvstedt har inte heller alltför många välfungerande synapser...)

Sämsta manliga: Nicolas Cage (har inte sett Wicker Man, men Cage är ALLTID usel nuförtiden, man riktigt ser hur han poserar och struttar omkring och älskar sig själv. Cage är lätt den mest övervärderade skådisen som jobbar i Hollywood nu)

Sämsta kvinnliga biroll: Kristin Chenoweth i En lysande jul (den filmen var så fullkomligt under all kritik värdelös att jag blev asförbannad, läs mitt tidigare inlägg här.)

Sämsta manliga biroll: Danny DeVito i En lysande jul (som sagt förtjänar filmen ALL skit den kan få)

Sämsta "familjeunderhållningen": En lysande jul (se kommentarer ovan)

Sämsta remake/rip-off: Rosa pantern förstås! Den var inte kul någonstans, skrattade en enda gång under hela filmen (när Clouseau krockade, och det skrattet var i misstag). Tur för Peter Sellers att han är död så han slipper se hur de urinerar på hans legacy.

Sämsta manus: Basic Instinct 2 (förklaring överflödig)

Sämsta uppföljare eller prequel: Big Momma´s House 2 (Martin Lawrence i fat suit är INTE roligt, skämt om tjocka, skämt om svarta och skämt om kvinnor kan vid givna tillfällen vara skitroligt, men absolut inte i detta fall. Så trött.)

Sämsta par på duken: Nicolas Cage och hans björndräkt i Wicker Man (har inte sett filmen, men gillar originalfilmen från 1973 och kan inte föreställa mig att den amerikanska versionen med Cage är annat än ett hån mot allt av värde)

På tal om uslingen Nicolas Cage, kolla in trailern till hans film Ghostrider nedan (premiär i Sverige 23 feb). Filmen ser för fan så skrattretande ut att det är svårt att tro att de menat allvar när de gjort den. Nicolas Cage som åker på en motorcykel med eldflammor upp för ett hus? Nicolas Cage som långsamt vänder sig om och ser förvånad ut? Kan filmbranschen bli mycket dummare än det här? Knappast.

5 Comments:

Blogger Gabriel said...

Roligt att du nämnder det, för det här har vi skrattat åt i en vecka här i I-House:

http://www.youtube.com/watch?v=e6i2WRreARo

Step AWAY from the bike NOW!!!


Not the bees! NOT THE BEES!!! YAAAAAAAARRRRGGGHHHHBBBLLLRRGHFFFLLL...

5:35 em  
Blogger mattias said...

Grejen med Ron Howard är liksom att han alltid är crap. Trots goda förutsättningar (typ några fantasiljoner i budget varje gång han gör film) lyckas han ju inte ens göra fungerande popcornfilmer. Han kanske kan få någon slags Lifetime achievement-razzie?

10:27 fm  
Blogger Dominik said...

Ha-ha-ha-ha vilken rolig beskrivning av Nicholas Cage. Inte helt orättvis, tyvärr. Har du sett Everything's Illuminated? Det är en bra film på en relativt svårläst och upphaussad bok.

12:00 em  
Blogger Andrea Reuter said...

Dominik: Har tyvärr varken läst boken eller sett filmen. Ska nog göra det dock, trots att jag har någonslags svårförklarlig och allmänt ogrundad motvilja mot Elijah Wood (han är på något sätt alltid kort och creepy). Tack för påminnelsen, nu kan jag addera en till film på listan av det som borde ses och ger en ångest för att man inte gör det!

12:54 em  
Blogger Andrea Reuter said...

Gabbe: Ha ha ha, tack för länken till klippet på Wicker Man. Cykla, Nicolas, cykla. Och glöm inte skaka dockan.

Cage är verkligen så onödig. Hans ögonbrynsrynkande och förvånade plutande med munnen är bara för komiskt, det är ungefär lika övertygande som när porrstjärnor levererar repliker som innehåller svårare ord än "yeah".

1:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home