torsdag, februari 15, 2007

Såsom i himmelen

Fick precis det här pressmeddelandet:

"Så som i himmelen i Australien

Det är inte bara ABBA utan också svensk film som går hem i Australien. Så som i himmelen har redan spelat in $ 186 000, vilket motsvarar en dryg miljon svenska kronor, under de första åtta veckorna.

Filmen får fina recensioner i Australien, bland annat i Urban Cinefile som kallar den för ett ”gripande drama av stora mänskliga proportioner”, och även publiken hyllar den. På biografen Hayden Orpheum Picture Palace avslutas varje visning med applåder. Det är första gången i Orpheums historia som en film fortsätter öka nio veckor i rad efter premiären. Just nu går den bättre än Dreamgirls, Happy Feet, Blood Diamond och Casino Royale.
- Under våra 20 år har jag aldrig hört så mycket gott om en film, säger Paul Dravet, ägare av Orpheum Theatre"

Vad ska man säga? Såsom i himmelen är en fruktansvärd film som ville sälja något åt mig som jag ansolut inte ville köpa. Tydligen är det inte bara 1,2 miljoner svenskar som är galna, en bunt australiensare vill också hoppa på det körsektsfrikyrkliga tåget. Man får rysningar.

3 Comments:

Blogger Mats said...

Man får bara inte glömma att även om 1,2 miljoner svenskar såg den, så lär det inte vara i närheten så många som tyckte om den.

11:17 fm  
Anonymous Morgan said...

Fast man vet aldrig hur illa det är ställt på den fronten. På väg hem från tunnelbanan vid 3-tiden en natt nu i helgen plågade min jobbiga granne mig med sitt sällskap. Han skulle av någon anledning prata film: "Men jag såg en jättebra film - Göta Kanal 2. Den var rolig!" "Nej", sa jag med insikten att det är meningslöst att ställa några kvalitetskrav på den svenska filmproduktionen.

6:55 em  
Blogger Pär Larsson said...

Mmm.. men på tal om framgång.. Antar du vill veta hur jag lyckades..

Jag avslöjar det på min blogs senaste inlägg:

http://independentfilmaren.blogspot.com/

1:22 fm  

Skicka en kommentar

<< Home