fredag, december 08, 2006

Empire State Building

Igår var jag uppe i Empires State Building. Blev så överväldigad att jag började gråta. Har aldrig älskat livet så mycket som jag gör just nu här i New York.

Var ju i FN-byggnaden med Malin, sjukt koolt. På 36:e våningen finns en tjejtoa som har helt otrolig utsikt över hela Manhattan med Empire State Building och Chrysler Building rakt framför. Efter lunchen promenerade jag in till femte avenyn och passade på att slinka in och få mina boots putsade. En mycket konstig känsla att sitta och läsa en tidning medan en sydamerikansk invandrare polerar ens stövlar i fem minuter för bara 35 kr. Om man har pengar kan man låta andra göra allting åt en, lämna in sin tvätt m.m. Det känns konstigt för en skandinav som är van vid att alla tar hand om sina egna grejer och alla är "lika", i Sverige är det ju t.o.m. fult att ha en städerska som kommer hem till en och städar ibland.

Var hemma hos Malin i East Village en stund innan middagen, hon bor i ett hus som har en hisskille, alltså en kille som kommer med dig upp och manuellt kör hissen. Vilket jobb... I samma hus har David Duchovny vuxit upp (hans syster bor kvar) och berömde fotografen David LaChapelle bor där, så det springer en massa celebriteter hos honom.

Åt middag på en skitbra thairestaurang i Chelsea, Spice på åttonde avenyn. Åt förstås en Pad Thai (gör det ALLTID). Den var god, men måste nog säga att Pad Thaien från Nana Thai i Hornstull fortfarande vinner, den är bäst. Efter maten lite barhopping i Little Italy. Det finns så sjukt mycket najsa ställen, man blir ju helt galen här. Nåja, vid elvatiden kom vi till stället där John Cameron Mitchell spelade skivor, det var kul att se John och James och stället var riktigt koolt. En kortväxt kvinna (läs dvärg) dansade på bardisken, det fanns en öppen spis med brasa (underbart efter den sjuuukt kalla vinden utanför) och på övre våningen en uppvärmd terass full med växter a la botanisk trädgård för rökarna. Därifrån drog vi till klubben Cielo i Meatpacking District, men musiken sög fett och folket var biffiga Belgian Blue (genetiskt manipulerade biffkor) snubbar från new Jersey, så vi åkte hem ganska fort. Stället var dock superkoolt och på söndagen ska det vara bra musik och folk, så vi får ge det en ny chans.

Idag ska jag shoppa i SoHo, ska försöka hitta en vinterjacka och ett par byxor i alla fall. på kvällen ska vi gå på klubb på Subtonic.

3 Comments:

Blogger Gabriel said...

Håhåjaja... ut ikväll, det blir bara massa B and T... om du fick Jersey-överdos igår är det inget mot hur kvällen kommer bli. Men å andra sidan ska ni ju till Subtonic, så du kanske slipper ändå. Visst är för öfvrigt Chryslerbyggnaden världens vackraste hus någonsin? Nåja... själv har jag just kommit hem efter 14 timmar på Killer... pust! Så, när ska vi ses? Imorrn? Planer?

6:36 fm  
Blogger SNy. said...

Grattis tjejen! Men jag har varit i Sears Tower i Chicago ha ha... Ha en killertajm i New York! Och du, köp lite Cmapbells tomatjuice på burk åt mej så är du en ängel!

4:12 em  
Blogger Gabriel said...

Meh! Vad är det här för kommentarsdiskriminering!

6:05 em  

Skicka en kommentar

<< Home